CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

rindu gile nak bermain gamelan lagi.. huhu

click..click...click

Wednesday, December 15, 2010

Facebook ooo facebook... > FB was created to stalked on other people profile...

linda.. my roommate, told me that "FB was created to stalked on other people profile/life..." betul ke..?
yes.. memang betul kate2 die.. byk kebenarannya.. tu sbb kate linda lagi... fb ni tak include service yg membolehkan kite tau tentang sape yg view profile kita... no visitor profile alert kat fb...>> memungkinkan untuk kita di skodeng hari2 oleh org len.. mungkin musuh kita.. mungkin org yg admire kite..ohhoho...




fb ni ade kebaikkan dan juga keburukan bergantung pd bagaimana kita menggunakannya...

kebaikkannye> kita dapat eratkan silaturahim antara kwn2 yg lame terpisah.. x sangka melalui fb dapat balik aku berhubung ngan rakan2 lame yg dah lame lost contact.. dapat la bertukar2 khabar... dapat tau mcm mana kehidupan masing2..
hanya melalui kata2 yg d zahirkan kat fb... semua anda dapat tahu tentang keadaan rakan anda tanpa perlu bertanya.. (kadang2)
kebaikkannya lagi... dapat bertukar2 info tentang keadaan semasa dsb.. berguna tuk students gak... ye la...boleh tau kelas ade ke tak.. pasal assignment dsb....hehe...



keburukkannya> selain lalai.. (games... skodeng profile org dan .......) boleh gak mendatangkan pergaduhan.. betul tak..? betul kan... mesti ramai yg x sedar secara x langsung kita telah mencetuskan pergaduhan sesama sendri kat fb ni... mungkin melalui kata2 yg kita post or melalui apa yg kita baca kat post orang lain... kekadang tu salah faham sikit je boleh mencetuskan perang sesama kita... betul wooo.. tak tipu ni...
aku sendri pun pernah mengalaminya.. boleh gile ooo kalo x control.. nasib bek aku tersedar... memang boleh rosak jiwa n minda kita kalau terlalu asyik ngan fb ni... jd sebagai pengajaran... sebelum menuduh seseorang.. tye dulu n siasat betul ke tak khabar2 yg di post di fb... supaya kita tak terpengaruh dan x salah faham...





jd kalian semua.. gunakanlah fb secara berhemah... moderate is better.. fb boleh menjadi baik kalo niat kita gunakannya tuk tujuaan yg baik... gunakanlah fb tuk mengeratkan silaturahim sesama kita bukan tuk mencari musuh...
tepuk dada tanyalah niat anda...
renung2 kan....
^_^

Tuesday, December 14, 2010

blog yang sunyi sepi.......


uit... nape sunyi sepi je blog ni...? lamenye cuti... sampai xde idea nak conteng2 ape kat sini... all i can write now is...... > > > work in progress.... ngeeeeeeeeee...
ingat senang ke nak cari idea tuk tulis kat sini.. bagi yg biasa menulis... yessss... it will be easy to write and share idea about anything ... tp org bg org yg sekali sekale menulis... yg xde bakat dalam penulisan.. payah woo.. nak keluarkan idea.... ( nampak sgt kantoi penulisan and writing mase SPM dolu-dolu... saya x suke karangan.... lagi2 wat rencana.. surat rasmi. dan dot dot dot...)





sowie je semua.. dah nak hampir sebulan blog ni hambar n sunyi sepi.... ideaaaaaaaaa.. pliz come to me.. hehe....

V
V
V




Wednesday, November 10, 2010

Analysis soalan exam 2010

ohoho... bermula la musim exam dsetiap ipt2 d seluruh msia...... dah nak abis pun paper aku... hikhik... yes.. one more to go.. gambatte..
post kali ni nak share sikit pasal analisis soalan exam aku sem ni.. subject2 semuanya hampeh...macam2 rasa dan perasaan time jawab soalan.. ade yg mengejutkan.. ade yg happy..n.. yang paling best subject statistic.. first time dalam hidup aku x dapat jawab semua soalan.. blur je.. ntah ape2 ntah soalan tu.. satu pun aku x faham n tak dapat jawab.. padan muke aku.. main2 lagi.. kantoi.... !!!






kesimpulanye..... exam sem ni... APE LA NAK JADI NGAN AKU NI.......
semua ni boleh dielakkan kalo aku focus n bersungguh2 time kat cluz...
takpe.. sem depan cube lagi.. aim for dean list lagi....


Sunday, October 31, 2010

Apa itu GAMELAN..? doktor..? lawyer..? magistrit..? ape..? alat muzik.. memang pantang datuk nenek keturunan aku...

di mana... kan ku cari ganti.. serupa denganmu...

aku dah jatuh cinta dengan gamelan... oh.. gamelan.. andai kau tahu.. aku mula menyintaimu dalam diam.. haha..

drama queen tul....

post kali ni pasal gamelan lagi... akhirnye selesai sudah gamelan course aku.. selama 4 sem berturut2 bersamanya akhirnya berpisah jua... semoga perpisan ini menjadi kenangan yg abadi.. (apehal mode jiwang plak aku ni...?)

mule2 masuk kelas... main redah je sebenarnye.. dah la zero knowledge pasal muzik.. regis plak kelas gamelan... nasib baik cikgunye ok.. cikgu nye time tu cikgu ku zahir pastu tuntut ilmu ngan pak djamal bakir plak... dua2 tenaga pengajar ni best..

tapi aku sure mereka ni mesti pening ngajar kiterang yg bijaksana n bijaksini ni.. terutama skali nak ajar kawan aku sowang ni.. cik kamilah... haha.. jgn mare.... nanti kene jual..kihkih..

lastly... dapat gak kiterang yg bijaksane n bijaksini ni merasa perform kat uia.. entah event ape ntah.. dah lupe.. tp memang terbaik walaupun hampeh.. hikhik.. berjaya gak..

HOPEFULLY PASNI DAPAT BERMAIN GAMELAN LG... HUHU..









Saturday, October 30, 2010

aku PECINTA kucing yg setia.. miaw.....



hi there... im mr romeo.. miaw.. miaw


mahluk berbulu ciptaan Allah yg paling aku suke.... suke suke suke... miaw.. miaw.. miaw...
kenape aku suke kucing..? sbb kucing comel... manje... n menghiburkan walaupun kekadang menyakitkan hati... cth: curi ikan aku.. kencing kat dalam rumah.. beranak dalam almari aku.. (terkejut woo.. tu la x tutup lg almari tu..)... koyakkan buku aku..(ni yg aku angin ni)... dsb... nakal tul la kucing ni.. papepun.. kucing tetap my fav pets.... miaw.. miaw..




lets vote for gaya tidur yang paling bergaya... haha...


  • gaya 1 : kuak lentang... ZzzZ
  • gaya 2 : i wanna be superman...

  • gaya 3 : cinderella shoe..

  • gaya 4 : buaian ajaib... buai laju2...
  • gaya 5 : sleeping beauty...

lets vote and leave a comment.. hikhik




Friday, October 29, 2010

ZzZzzzz.. kroh.. kroh... ngantuks...

zZzzzz..... kenape kite perlu tido..? sebabnya adelah tuk menggantikan tenaga yg hilang dan merehatkan tubuh badan... dan memastikan kita sihat bertenaga sepanjang hari...

dulu mase kat poli disebab kan tebiat aku yg suke tido org panggil aku titon..... time tu aku bergiat aktif dalam wataniah 501....hikhik.. ni semua gara2 tido time kawat.. tido time sentry ( jaga malam).. tido time latihan perperangan.. aku pun pelik.. camner time tgh hari terik2.. duk bawah matahari atas bukit plak tu..aku bleh terlelap... hahaha...bingong... semua tinggal kenangan dah....

berapa jam kah yg kita perlukan untuk mendapat rehat/tido yg cukup..? jawapannye 6 jam bagi org dewasa dan 8 jam bagi kanak-kanak.. tp biasa nye aku tido 8 jam sehari.. maknenye aku ni kanak2 la ek.. hahahhaha.. (perasan)

dah... x mo bebel panjang2... enjoyla gambo ngantuks yg sgt cute ni.. hehe





hoho.. ngantuks sgt ni.. kat almari pun bleh tido...

tomelnye.. kucing pun ngantuks


ni ngantuks tahap gaban ni.. sampai x sedar djadikan kerusi.. hukhuk..

Tuesday, October 5, 2010

cara terbaru parking kereta...milik siapakah kereta ni..

sedang aku berjalan pulang dari kelas with kwnku, zeehan... langkah aku terhenti jap kat satu kawasan di car park... lawak tul... macam2 ragam manusia ni.... aku pun pelik.. ape sebenarnya telah berlaku kepada pemilik kenderaan ni....
tengoklah cara dia parking kereta... padahal kotak parking kat belakang tu kosong.. yang die parking tengah2 jalan ape ke hal..? hahahaha.. boleh plak..

mulalah otak aku ni ligat buat spekulasi... mungkin org tu sakit perut kot.. x pun dah terlambat g cluz sampai terlupa nak masuk parking.. boleh jadi juga saje je nak menyamankan diri.. dah kaye sangat la tu.. hehehe...





Tengok tu.. membazir ruang tul...



tengah2 dunia die parking.. suke2 hati je







Monday, October 4, 2010

community service at zoo negara..


zoo..... lamenye x pergi.. rasenye kali terakhir pergi time tu sekolah rendah lagi... dah lame sebenarnye mnyimpan niat tuk g jalan2 kat zoo.... bile dapat peluang wat assignment community service kat sane, memang aku x lepaskan peluang... actually aku ke sane bg memenuhi assignment subject social work.. group lain sibuk g rumah anak yatim... rumah kebajikan .. tadika.... and tempat yg berkaitan ngan manusia... group kami je yg g ke tempat yg dihuni haiwan2.. ye la.. asyik berbakti pada manusia je.. haiwan pun perlu d beri perhatian... ye x..?

best ke x..? memang satu pengalaman yang best.... dan memberi kesedaran ; bukan kite je (manusia) penghuni muka bumi ni...tp... kita berkongsi kehidupan ngan "mereka2" ni...

dulu mase kecik2 kalo nak g zoo.. orang akan kate "nak lawat saudare mare ke kat sane".. dulu kalo org cakap camtu memang sakit hati.. sekarang... sedar dah.. 'mereka' tu kan macam kita gak.. mahluk ciptaan Allah.. cume kita d kurniakan akal tul berfikir... jd... as a khalifah di muka bumi ni.. wajib kita menjaga hubungan kita ngan mahluk2 Allah ni.. bukan sesama manusia je...
ingat.. 'mereka' juga ada hak dimuka bumi ini...


muke2 volunteers kat zoo negara.... 7 org semuanye..


zek n ct... penjaga bear yg sgt rajin.. hehe.
.

.
yan n rin.. chef di zoo.. tugas mereka memasak n menghantar makanan tuk penghuni zoo

teddy bear jagaan kami... ni sun bear.. aktif and agak aggresif

aku n ct sedang brtungkus lumus membersihkan kandang bear..


muzik, gamelan dan stressssss

aku ni x la terror sgt bab main muzik ni.. horror ade la... hehe.. tp stakat karaoke n memekak ari2 kat bilik aku terror ar.. kekadang horror gak org len dgr aku nyanyi.. ade aku kisah.... hahaha...
ala.. saje2 nyanyi ilangkan stress.. stressssssss.... nyanyi je ilang stess.. x percaya cubelah..
(silap2 roommate aku plak yg stress dgr aku karaoke..)

cerita bab muzik ni... aku ade la regis cluz gamelan.. seronok gak.. seronok bile dapat faham notes die la... kalo x.. stressss... haha... gamelan ni ade 2 jenis ( yg aku tau la) Gamelan melayu dan gamelan jawa..
yg paling mencabar gamelan jawa... STRESSSS... hehe.. note die pendek2 je.. tp amat rumit bg aku...

k.la... kat bawah ni aku tunjukkan saat detik dan ketika aku tgh praktis gamelan.. tp ni gamelan melayu la.. aku main saron baron time ni.... pandangla lihatla...

video

time ni dipimpin oleh cikgu Ku Zahir... yang sebelah kanan tu cik kamila... aku yg kat kiri tu... yg dok sengih dari tadi.. hehe

Thursday, September 30, 2010

belaian jiwa.... video clip..


saya ada seorang adik.. die sangat sengal... saya sayang adik saya...haha

^__^
sebenarnya dah lame nak upload vid ni.. cume sekarang baru ade kesempatan... video ni drakam mase die study kat poli kota melaka... memang cute mereka ni...
now....presenting... my moks bro with his friends making some cute video music clip...
video

Friday, August 27, 2010

PeRBezAaN oTaK LeLaki DAN pErEmPuAn...

dipetik dari..1001rahsiadiri
Terdapat pelbagai cara untuk menguji keunikan tubuh badan kita, diantara
keunikan itu sudah tentulah otak manusia.. dibawah ini ada ujian yang
menarik untuk dicuba bersama.....


Ini adalah ujian masa yang ringkas, cuma lakukan dan jangan cuba menipu
diri anda sendiri


Kira jumlah huruf F's dalam perenggan dibawah dalam masa 15 saat:


FINISHED FILES ARE THE
RESULT OF YEARS OF SCIENTIFIC
STUDY COMBINED WITH THE
EXPERIENCE OF YEARS


dah selesai?
Scroll kebawah hanya apabila anda telah selesai mengira!






































OK?


berapa banyak?


tiga? (anda tentunya seorang lelaki!!!)


baca sekali lagi!


FINISHED FILES ARE THE
RESULT OF YEARS OF SCIENTIFIC
STUDY COMBINED WITH THE
EXPERIENCE OF YEARS


Salah, sebenarnya terdapat 6, kira semula..

Sebab berlakunya perkara tersebut diterangkan dibawah
ini...


otak LELAKI tidak memproses perkataan "OF".

Keajaiban kejadian atau silap mata?

Sesiapa yang dapat megira kesemua 6 F's pada permulaan
ujian memiliki otak
PEREMPUAN

Cuba la dengan kawan2 anda untuk meguji setakat mana
kebenaran perkara
ini.."


ohoho... nape aku kire ade 2 je....? haha.. nak cepat nye pasal.... tapi memang x perasan pun ade 6 f kat dalam 2.. ekeke

SeMesTer Yg MaLaS...

FARAH..... awk dah 3rd year skrg... thn depan dah grad... nape makin malas nak study..

Suatu ketika dulu.. aku la org yg paling rajin wat assingment.. lect bagi ari ni.. sok dah wat draft dah... tp sem ni...? adoyai.. MALASnya.. ni semua gara2 lepas practicum ari tu.. yela.. x byk keje nak wat.. jd dah terbiasa n terbawa2 sampai sem ni... huhu... tolonglah..


once upon a time.. aku la menjadi MOTIVASI kepada kawan2 ku tuk wat assingment.. skrg jd MOTIBASI plak dah.. ohoho..

bak kata Cik SITI... sahabatku...
" aku tengok sem ni semua dah makin malas.. termasuk ko.. aku je maintain malas"

ohoho.. ade kebenaran kate2 die tu.. aku perhatikan kwn aku yg selalu ponteng cluz semakin byk kepontengan die ke cluz.. yg selalu motivate to study dah semakin lalai.. yg selalu buat kerja nak perfect dah buat keje asal siap.. ohoho.. APA NAK JADI... BANGKIT LA KEMBALI WAHAI RAKAN2 KU... ohoho.. INGAT aim kita tuk dapatkan FIRST DEGREE for this course....



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CLICK LE IKLAN NI....