CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

rindu gile nak bermain gamelan lagi.. huhu

click..click...click

Sunday, October 31, 2010

Apa itu GAMELAN..? doktor..? lawyer..? magistrit..? ape..? alat muzik.. memang pantang datuk nenek keturunan aku...

di mana... kan ku cari ganti.. serupa denganmu...

aku dah jatuh cinta dengan gamelan... oh.. gamelan.. andai kau tahu.. aku mula menyintaimu dalam diam.. haha..

drama queen tul....

post kali ni pasal gamelan lagi... akhirnye selesai sudah gamelan course aku.. selama 4 sem berturut2 bersamanya akhirnya berpisah jua... semoga perpisan ini menjadi kenangan yg abadi.. (apehal mode jiwang plak aku ni...?)

mule2 masuk kelas... main redah je sebenarnye.. dah la zero knowledge pasal muzik.. regis plak kelas gamelan... nasib baik cikgunye ok.. cikgu nye time tu cikgu ku zahir pastu tuntut ilmu ngan pak djamal bakir plak... dua2 tenaga pengajar ni best..

tapi aku sure mereka ni mesti pening ngajar kiterang yg bijaksana n bijaksini ni.. terutama skali nak ajar kawan aku sowang ni.. cik kamilah... haha.. jgn mare.... nanti kene jual..kihkih..

lastly... dapat gak kiterang yg bijaksane n bijaksini ni merasa perform kat uia.. entah event ape ntah.. dah lupe.. tp memang terbaik walaupun hampeh.. hikhik.. berjaya gak..

HOPEFULLY PASNI DAPAT BERMAIN GAMELAN LG... HUHU..









Saturday, October 30, 2010

aku PECINTA kucing yg setia.. miaw.....



hi there... im mr romeo.. miaw.. miaw


mahluk berbulu ciptaan Allah yg paling aku suke.... suke suke suke... miaw.. miaw.. miaw...
kenape aku suke kucing..? sbb kucing comel... manje... n menghiburkan walaupun kekadang menyakitkan hati... cth: curi ikan aku.. kencing kat dalam rumah.. beranak dalam almari aku.. (terkejut woo.. tu la x tutup lg almari tu..)... koyakkan buku aku..(ni yg aku angin ni)... dsb... nakal tul la kucing ni.. papepun.. kucing tetap my fav pets.... miaw.. miaw..




lets vote for gaya tidur yang paling bergaya... haha...


  • gaya 1 : kuak lentang... ZzzZ
  • gaya 2 : i wanna be superman...

  • gaya 3 : cinderella shoe..

  • gaya 4 : buaian ajaib... buai laju2...
  • gaya 5 : sleeping beauty...

lets vote and leave a comment.. hikhik




Friday, October 29, 2010

ZzZzzzz.. kroh.. kroh... ngantuks...

zZzzzz..... kenape kite perlu tido..? sebabnya adelah tuk menggantikan tenaga yg hilang dan merehatkan tubuh badan... dan memastikan kita sihat bertenaga sepanjang hari...

dulu mase kat poli disebab kan tebiat aku yg suke tido org panggil aku titon..... time tu aku bergiat aktif dalam wataniah 501....hikhik.. ni semua gara2 tido time kawat.. tido time sentry ( jaga malam).. tido time latihan perperangan.. aku pun pelik.. camner time tgh hari terik2.. duk bawah matahari atas bukit plak tu..aku bleh terlelap... hahaha...bingong... semua tinggal kenangan dah....

berapa jam kah yg kita perlukan untuk mendapat rehat/tido yg cukup..? jawapannye 6 jam bagi org dewasa dan 8 jam bagi kanak-kanak.. tp biasa nye aku tido 8 jam sehari.. maknenye aku ni kanak2 la ek.. hahahhaha.. (perasan)

dah... x mo bebel panjang2... enjoyla gambo ngantuks yg sgt cute ni.. hehe





hoho.. ngantuks sgt ni.. kat almari pun bleh tido...

tomelnye.. kucing pun ngantuks


ni ngantuks tahap gaban ni.. sampai x sedar djadikan kerusi.. hukhuk..

Tuesday, October 5, 2010

cara terbaru parking kereta...milik siapakah kereta ni..

sedang aku berjalan pulang dari kelas with kwnku, zeehan... langkah aku terhenti jap kat satu kawasan di car park... lawak tul... macam2 ragam manusia ni.... aku pun pelik.. ape sebenarnya telah berlaku kepada pemilik kenderaan ni....
tengoklah cara dia parking kereta... padahal kotak parking kat belakang tu kosong.. yang die parking tengah2 jalan ape ke hal..? hahahaha.. boleh plak..

mulalah otak aku ni ligat buat spekulasi... mungkin org tu sakit perut kot.. x pun dah terlambat g cluz sampai terlupa nak masuk parking.. boleh jadi juga saje je nak menyamankan diri.. dah kaye sangat la tu.. hehehe...





Tengok tu.. membazir ruang tul...



tengah2 dunia die parking.. suke2 hati je







Monday, October 4, 2010

community service at zoo negara..


zoo..... lamenye x pergi.. rasenye kali terakhir pergi time tu sekolah rendah lagi... dah lame sebenarnye mnyimpan niat tuk g jalan2 kat zoo.... bile dapat peluang wat assignment community service kat sane, memang aku x lepaskan peluang... actually aku ke sane bg memenuhi assignment subject social work.. group lain sibuk g rumah anak yatim... rumah kebajikan .. tadika.... and tempat yg berkaitan ngan manusia... group kami je yg g ke tempat yg dihuni haiwan2.. ye la.. asyik berbakti pada manusia je.. haiwan pun perlu d beri perhatian... ye x..?

best ke x..? memang satu pengalaman yang best.... dan memberi kesedaran ; bukan kite je (manusia) penghuni muka bumi ni...tp... kita berkongsi kehidupan ngan "mereka2" ni...

dulu mase kecik2 kalo nak g zoo.. orang akan kate "nak lawat saudare mare ke kat sane".. dulu kalo org cakap camtu memang sakit hati.. sekarang... sedar dah.. 'mereka' tu kan macam kita gak.. mahluk ciptaan Allah.. cume kita d kurniakan akal tul berfikir... jd... as a khalifah di muka bumi ni.. wajib kita menjaga hubungan kita ngan mahluk2 Allah ni.. bukan sesama manusia je...
ingat.. 'mereka' juga ada hak dimuka bumi ini...


muke2 volunteers kat zoo negara.... 7 org semuanye..


zek n ct... penjaga bear yg sgt rajin.. hehe.
.

.
yan n rin.. chef di zoo.. tugas mereka memasak n menghantar makanan tuk penghuni zoo

teddy bear jagaan kami... ni sun bear.. aktif and agak aggresif

aku n ct sedang brtungkus lumus membersihkan kandang bear..


muzik, gamelan dan stressssss

aku ni x la terror sgt bab main muzik ni.. horror ade la... hehe.. tp stakat karaoke n memekak ari2 kat bilik aku terror ar.. kekadang horror gak org len dgr aku nyanyi.. ade aku kisah.... hahaha...
ala.. saje2 nyanyi ilangkan stress.. stressssssss.... nyanyi je ilang stess.. x percaya cubelah..
(silap2 roommate aku plak yg stress dgr aku karaoke..)

cerita bab muzik ni... aku ade la regis cluz gamelan.. seronok gak.. seronok bile dapat faham notes die la... kalo x.. stressss... haha... gamelan ni ade 2 jenis ( yg aku tau la) Gamelan melayu dan gamelan jawa..
yg paling mencabar gamelan jawa... STRESSSS... hehe.. note die pendek2 je.. tp amat rumit bg aku...

k.la... kat bawah ni aku tunjukkan saat detik dan ketika aku tgh praktis gamelan.. tp ni gamelan melayu la.. aku main saron baron time ni.... pandangla lihatla...

video

time ni dipimpin oleh cikgu Ku Zahir... yang sebelah kanan tu cik kamila... aku yg kat kiri tu... yg dok sengih dari tadi.. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CLICK LE IKLAN NI....